Side 3

Sommerferie 2018

Da vi kom hjem fra tur, kunne vi godt se at himlen blev mere og mere mørk. Det var virkelig varmt og vi sad under solsejlet og nød vores aftensmad. Pludselig fløj dug - tallerkner - bestik og mad omkring ørerne på os, så det kan nok være vi fik travlt med at sikre solsejlet, selv om vi havde stormbardun på. Hele seancen - regn/storm varede ca. 1 time og så var alt som før.

 

 

Man. d. 16/7

I dag vil vi besøge den nærliggende by Fano

Ja vi har så småt vænnet os til at toget kommer forbi ca. 10 gange i timen, og selvfølgelig også under morgenkaffen. Hvorfor vi ikke finder en anden campingplads!!!!!! Hele den kyststrækning som vi befinder os i, går banelegemet meget tæt på Adriaterhavet - så toget måtte vi finde os i, hvis vi ville bo ved vandet.

 

Fano - også en gammel middelalderby med smalle gader - ikke meget sol slipper ned i gaderne på grund af de høje huse

En blomsterforretning lyser op i de lidt dystre gader..

 

 

 

 

Fano er den 3. største by i regionen Marche, med 60.978 indb. Navnet Fano har byen fået efter lykkens gudinde.

Gaderne ligner meget hinanden, og bevæger man sig væk for strøggaderne er her næsten mennesketomt - ikke mange turister - man hører også kun italiensk tale.

Der var flere steder pyntet med hvidt stof - i hvilken anledning, vides ikke. Her kan vi se juleudsmykningen hænger i gaderne - meget brugt i sydeuropæiske lande, måske en form for besparelse.

Chiesa di Sant' Antonio Abate. Meget smuk ottekantet kirke. Bygget i det attende århundrede.

Kirken indvendig.

Piazza xx settembre Fano - byens torv med rådhuset. Når vi er klar til sightseeing - ja så er der siesta. I dette område - en lang siesta fra kl 13.00 og rigtig mange steder helt til 16.30

Vi får øje på nogle søjler, og må se hvad det er. Vi finder ud af at det er resterne af en gammel kirke

Chiesal San Francesco.

Hvornår kirken oprindeligt er opført, har jeg ikke kunnet finde, men under jordskælv i 1930 blev taget på grund af sikkerhed fjernet.

Kirken ligner mest af alt en arena og bliver i dag brugt til bryllupper ol. Man har gennem årerne ikke kunnet blive enige om bevarelse el. nedtagelse af kirken - derfor står den ret forfalden - men de korintiske søjler er dog stadig intakte.

Endnu et motiv fra Fano - minder lidt om sukkenes bro. (Venedig)

Vi kørte lige ned til stranden i Fano.

Ikke overbefolket - lidt overskyet, og temmelig lummert. Vi nåede lige hjem, så kom regnen.

 

 

Tirs. d. 17/7

Vi beslutter os for at køre til byen Mondolfo, og gå lidt på opdagelse der.

Undervejs, stopper vi op og kigger tilbage på de smukke udsigter.

På vej til Mondolfo.

Mondolfo ligger smukt på en bakketop, og den gamle bydel omringet af en bymur. Man mener at første bosætning i den historiske by er omkring det 11. århundrede.

Selv om byens oprindelse kan henføres til den romerske periode, blev Mondolfo officielt født som befæstet by med dobbelte mure.

Mondolfo er angivet som en af Italiens smukkeste byer, men det synes jeg nu der er så mange byer der er.

Men smukt er her.

Palazzo municipale med tårn, midt i byen.

Set oppe fra rådhuset.