Sommerferie 2009

Uge 26 - 27 - 28 - 29

1. del

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ferien i år skulle gå til Frankrig, sammen med Bodil og Jens Jørgen (venner) Vi havde aftalt at mødes på rast

Pferfferhöe, ca. 100 km. nord for Frankfurt a/m.

 

Lør. d. 20/6

Ole og jeg kører hjemmefra kl. 8.35 Temp. 14º Gænsehandlen var overstået for en måned siden, så vi kunne bare fortsætte over grænsen. Vi havnede flere steder i meget langsom trafik, og kørte først under Elben kl. 13.10. Ca. 50 km. før vi når bestemmelsesstedet, begynder bilen at sætte ud - vi finder en rast, hvor Ole ringer til Jesper (svigersøn) og får nogle gode råd - men intet hjælper. Vi får os da slæbt frem til Pferfferhöe kl. 19.15  hvor Bodil og J.J. venter med aftensmad (dejligt) Efter aftensmaden ringer Ole til Mikkel

(også svigersøn) som fortæller at vi har en ordning gennem VW - hvor vi bare kan få stillet en anden bil til rådighed, resten af ferien. Men det vil Ole Ikke - han vil køre i sin egen bil. Det er efterhånden blevet mørkt, og bilen må hvile til i morgen. Vandpumpen i Bodil og J.J.'s cv. var gået sig en tur - men heldigvis havde de en ny med i reserve, og den blev så skiftet.

 

Søn. d. 21/6

Medens vi spiser morgenmad ringer Jesper, og siger til Ole at han skal slå et bestemt sted i bilens motorrum, da det kan være sod der har sat sig fast. Ole adlyder modvilligt, da han overhovedet ikke tror på det hjælper - meennn -  J.J. og Ole kører en prøvetur - og bilen spinder som en kat :-)))

Hurra vi kan fortsætte vores ferie, og som J.J. kommenterer, er en dårlig generalprøve oftest en god premiere.

Afg. rasteplads kl. 9.30 Temp. 12º

Vi fortsætter turen sydpå, (først efter ca. 200 km. er Ole endelig overbevist om at bilen kører som den skal.)  til Mulhouse - Besancon - Shalon s-Saône. Planen var at nå en slots camping jeg havde fået anbefalet af Skyttens Camping (tak for det) Vi troede først at vi var kørt forkert - smal vej og længere og længere ud på landet, men pludselig lå slottet der i sin egen lille oase.  www.domaine-eperviere.com Glæden var stor og omgivelserne smukke, men så kommer meldingen om at alt er optaget :-((

Vi fik så at vide at vi kunne få en nødplads, hvor begge vogne kunne være, og det tog vi selvfølgelig imod med glæde.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det var meningen at vi kun skulle have en overnatning her, men vi blev enige om at vi ville blive mandag og så køre videre tirsdag, så vi kunne gå lidt på opdagelse på campingpladsen, og den lille by udenfor pladsen.

 

Man. d. 22/6

Slappede af og gik på opdagelse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ankomst til slots camping L'Epervière kl. 19.30 Temp. 20º                                                      Vi fik hurtigt stillet vognene op og gjort klar til at grille, da vi efterhånden var

                                                                                                                                  blevet ret sultne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I den lille by, uden for campingpladsen, kom vi forbi denne kunstner, der lavede nogle meget specielle skulpturer - vi fandt ikke ud af hvad de var lavet af, da butikken havde siesta, men spændende så det ud.

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                       Kirken i den lille by
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mosaikvindue                                                                                                             Byen omringet af solsikke marker - vender desværre hovederne den forkerte vej.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 En meget tam allike (tror vi nok det var? ) kom på besøg flere gange.                                                            Slottet set fra den anden side.

 

 

Tirs. d. 23/6

Afg. slotscamping kl. 9.15 temp. 15º

I dag skulle vi nå  www.lesgranges-fr.com en campingplads vi havde bestilt plads på hjemmefra, som lå mellem byerne Sarlat og Gourdon. vi ville selvfølgelig køre på de små veje, og finde vinruten, men vi fandt ud af at vi befandt os i syd Bourgogne, og var forbi vinmarkerne - det må så blive en anden gang.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kørte på de røde veje til Moulins og Clermont Ferrand, og derefter et stykke på motorvej. I Brive-la-Gaillarde, skulle vi dreje fra og køre på små veje. Det var bjergkørsel, og vi havde virkelig svært ved at finde den rigtige vej. (Ole stoler ikke på GPS'en) Vi kom gennem Sarlat 2 gange - vel at mærke med c.v. Byen er en rigtig gammel by, med smalle gader, så det var meget "spændende". Vi kom atter på ret køl og spurgte om vej på en tankstation i Grolejac. Fik at vide at campingpladsen lå ca. 200 m. længere fremme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Ankomst til camping Les Granges (ligger 600 m. fra Dordogne floden) kl. 18.00 Temp. 25º  Det havde ikke været nødvendigt at bestille plads- her var masser af ledige pladser, men det kan man jo aldrig vide. Det var en dejlig c.p. og vi fandt 2 skyggefulde pladser. Der er ingen butik på pladsen, men man kunne købe varme flütes hver morgen.

Rene og pæne toilet faciliteter. Vi grillede til aften.

 

 

Ons. d. 24/6

Vi kørte til et lille supermarked (Carrafour) i byen vi boede ved (Grolejac) for at proviantere lidt. Om eftermiddagen cyklede Bodil og jeg en tur - der stod i beskrivelsen af c.p. at der var mange cykelruter - men så skulle vi vist ha' trænet lidt mere hjemmefra. Stierne var meget kuperede, så det blev ikke meget vi fik cyklet der.

                                                                                                                            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skyggeplads.                                                                                                                          Lige oven over Dordogne floden lå denne borg.

 

Tors. d. 25/6

I dag går turen til Luzech for at se Prins Henriks Chateau Caix.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi kørte ind ad den flotte allé, der førte op til slottet. Flotte opstammede roser. Jeg har læst, at grunden til at der næsten altid er plantet roser ved vinmarkerne er, at lus og lignende, først angriber roserne inden de går løs på vinstokkene - dermed kan vinbonden finde ud af hvornår det er tid til at sprøjte vinmarkerne (ret smart)

 

Straks vi er ankommet til slottet, kommer en franskmand os i møde. Stor er vores forbavselse, da manden taler dansk med meget lidt accent - han var en meget imødekommende og venlig mand. Han sagde at vi gerne måtte gå rundt og se os om, og han ville vende tilbage, hvis vi ville ind i butikken.

Vi har senere fundet ud af at det var Prins Henriks sekretær, da vi så ham i fjernsynet til lille Prins Henriks dåb - da var han med for at tage sig af de franske gæster.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slottet ligger smukt ned til floden Lot.                                                                                                              Et "kongeligt" springvand.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slottet er meget velholdt, og det ser ud som om det bliver passet og plejet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Produktions afdelingen.                                                                                                                                  Et af Prins Henriks værker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chateau de Caix

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flotte vinmarker.                                                                                                                                                   Masser af druer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi skal da også lige et smut ind i vinbutikken og have en lille souvenir med hjem. I butikken stod en kvinde bag disken, som kun talte fransk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I slotshaven, så vi også denne skulptur, men ved ikke om det er en af Prins Henriks værker. Vi begyndte at gøre os klar til at køre videre - Vi kørte til Cahors, og ville spise

 frokost der.                                                                                                               

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter Cahors, kører vi videre til byen Lauzerte, som er bygget på en klippetop, og kan dateres tilbage til År 1241. Fra det 18. århundrede, og frem til i dag er byen et stop for pilgrimmenes vej til Santiago De Compostela.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi finder en hyggelig fortovsrestaurant i Cahors. Mens' vi sidder og spiser frokost,

kommer et par gående på fortovet, og vinker til os - hvem kender vi her? Det viste sig

at det var kvinden fra butikken på Caix og Prins Henriks sekretær.

"Lidt kongelig har man da lov at være"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Billederne her er hentet fra nettet - de gengiver lidt bedere effekten af brostenene i det ene hjørne af torvet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På torvet i Lauzerte. De flotte baner af brosten på torvet, er i det ene hjørne rejst op - kan anes bagerst til venstre i billedet. Moderne tænkning, bag de gamle facader.

En meget smuk, velholdt og ren by.

 

Efter Lauzerte kørte vi til Moissac, hvor der skulle være et kæmpe grøntmarked. Men da vi nåede frem, var der desværre lukket. Det var nu tid at køre hjem til campingpladsen. Vi kørte over Fumel og op til Cazals og var først hjemme kl. 19.45.

 

Fre. d. 26/6

Turen i dag, skulle gå til Rocamadour. En gammel by omgivet af en slugt over en biflod til Dordogne. Også denne by har været tiltrukket af pilgrimme fra alle lande.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kunne se byen Rocamadour, på lang afstand, og glædede os til at stifte nærmere bekendtskab med den. Vi valgte, i første omgang at køre forbi Rocamadour, da det var blevet frokost tid, og vi ville finde et sted at spise. Vi kørte til en by lidt højere oppe og fandt en restaurant, med den smukkeste udsigt over til Rocamadeur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Byens kirke                                                                                                                       Lauzerte - har læst, at det er et af de skukkeste landsbyer i Frankrig.

 
 
 
 
 

Rocamadour ligger utroligt smukt - husene er nærmest klinet til klipperne, og byen er i flere niveauer, så det kræver lidt benmuskler. Der var en parkeringsplads på 2. niveau - og vi var så naive at tro, vi kunne finde en p-plads midt i byen, og så i højsæsonen. Men nej !!!!!!! så vi måtte pænt køre ned igen. Nu var det jo ikke fordi vi var dovne :-)))

Men det var virkelig stejle gader - og en lang gåtur - temp. 30º  Vel nede, fandt vi ud af at der gik et lille tog op i byen, som man kunne stå på og af, efter behov, så det gjorde vi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rocamadour - Toget anes lige til venstre i billedet - en hyggelig by med mange turister.                                    Overalt rent og pænt  - ingen affald i gaderne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  Ja, der var virkelig niveau forskel.  

 

 

Var hjemme sidst på eftermiddagen - grillede til aften.                                                                                                                                                                                   

                                                                                                                  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                       Fortsættes side 2