Ons. d. 1/10

Turen i dag skal gå til Heiligenstein - det eneste sted i Alsace hvor man producerer Klevener.

 

 

Vi vælger igen at køre ad de små veje, og første højdepunkt er Col du Fouchy i 608 m. højde, hvor vi holder pause og nyder udsigten.

Elsker at køre i bjergene der er så mange smukke udsigter.

Da vi kommer til Col de la Charbonnière er der vejspærringer, og vi måtte køre en anden vej end den planlagte. Vi tror at der skal være motor- el. cykelløb (kun et gæt)

På vores vej, kommer vi forbi denne lille sø - som dog er stor nok til at ha' en lille ø midt på søen.

Vi er nu kommet til Heiligenstein - selve byen er ikke noget at skrive hjem om.

Vi standsede ved den første vinproducent vi så, og ringede forgæves på døren - de var måske i marken

Så havde vi bedre held med besøget hos Poul Dock - en venlig dame bød os indenfor.

Vi fik smagt på det vi gerne ville. I Alsace er det gratis at smage, i modsætning til f.eks. Toscana, hvor man betaler et beløb pr. glas - derfor nænner man heller ikke at gå uden at købe noget her i Alsace.

Vi synes det er utrolig spændende, at komme på de forskellige vingårde, og se hvordan vinsmagningsrummene, er indrettet - nogle mere hyggelige end andre, og så den karakteristiske lugt af gær, som går igen alle steder.

Nogle producenter holder også vinaftener, hvor man får lov til at smage på en del vine og får fortalt om produktionen, fra drue til flaske, og bliver vist rundt i vinkælderen.

Vi har kendskab til Freyburger i Bergheim - hvor der hver tirsdag kl. 17.00 bliver budt på sådan et arrangement, og det er ganske gratis. (Ved ikke om det er hele året - vi har kun været der om efteråret)

Så er det på tide at komme hjemad - vi købte baguettes ved en bager, som vi nød sammen med et glas vin, da vi kom hjem.

 

Tors. d. 2/10

Turen i dag går til Ammerschwihr.

De fleste byer i nærheden af vinruten er med i Village Fleuri - hvor man giver blomster (stjerner) alt efter hvor blomsterrig byen er. Ammerschwihr får kun en blomst, og må siges at være i den lave ende.

Som så mange andre, har også denne by en byport - det er også en del af charmen.

Byport med storkerede.

Byporten set udefra.

Charmerende by - ikke så blomsterrig

Keramik udsmykning på en gavl - nedenunder en stor engletrompet.

Vi kører videre til Hunawihr, hvor vi vil købe lidt vin.

Hunawihr.

Hunawihr

Vi havde købt en flaske Pinot Blanc Alsace hos en vinhandler i Ribeauville, og var så begejstret for den, at vi da måtte ha' lidt med hjem. Vi kunne se ud af ettiketten at vinen var produceret hos La Cave Vinicole fra Hunawihr. Vi havde alle oplysninger med - så som årgang m.m.

Her følte vi, at vi nærmest kom til ulejlighed - damen der ekspederede os, var mildt sagt ikke kundevenlig.

Det kan da godt være at det var et større og mere fornemt sted, end vi havde været før, men derfor kan man da godt behandle kunderne i butikken ordentlig - det er i hvert fald ikke et sted vi kommer igen.

Vi kørte hjem til campingpladsen og nød de sidste solstråler til et glas vin og udsigt til en af storkene - ikke så ringe endda.

 

Fre. d. 3/10

I dag vil vi bare køre en kort tur. Byen Nidermorschwihr, har vi kørt igennem så mange gange - kunne godt tænke mig et fotostop der.

Byen Nidermorschwihr, hører til en af mine favoritter. Byen er ikke ret stor, men den har sin egen charme (bare min mening) men trods alt, uden bymur og port.

Det var så en lille byvandring i Nidermorschwhir.

På vej hjemad. Langs vinruten står der en del mispeltræer. Har ladet mig fortælle at frugten mispel, skulle være fortrinlig til at lave marmelade af.

 

Mispel

Inden vi vender tilbage til campingpladsen - lige et smut indenom La Pommeraie.

En stor hal, med friskplukkede æbler - æblejuice og meget andet. Et sted vi absolut ynder at besøge hver gang.

Side 2